Rosenkål med citronpuré

Rosenkål med citronpuré, cashewnødder og ingefær
 
Denne ret er meget velegnet som tilbehør til braiseret
svinekæbe og til andestegen.
 
Ingredienser
1 kg rosenkål
50 g. cashewnødder
Dressing
4 spsk. olivenolie fra Sansekøkkenet
2 spsk. citronpuré fra Sansekøkkenet
1 spsk. kinesisk soja
1½ tsk. reven frisk ingefær
1 tsk. finthakket citrongræs
 
Fremgangsmåde :
Til dressingen skrælles og rives ingefæren fint på et råkostjern og blendes med de øvrige ingredienser.
Stokken skæres af rosenkålene og de yderste blade fjernes, hvis de er grimme.
Kålen koges under låg i vand med salt, til de er næsten møre, ca. 5 min. De afdryppes, halveres, og dressingen hældes
over.
Cashewnødderne hakkes groft og ristes på en tør pande, til de er gyldne.
Salaten smages til og nødderne drysses over.