Andebryst med hindbærbalsamico
Ingredienser, 4 pers.
1 stort andebryst, ca. 300 g.
8 flotte savoykål blade
2 Clara Friis pærer
Saft af 1 citron
200 g. valnødder, evt. syltede fra Sansekøkkenet
1 kvist rosmarin, 1 kvist timian og 1 kanelstang
Hindbær balsamico og olivenolie
2 dl. hindbær balsamico
1 tsk. dijonsennep
2 dl. god ekstra jomfru olivenolie
1 dl. vand
Salt/peber
Fremgangsmåde :
Rids fedtsiden med en skarp kniv, ikke skær for dybt i kødet. Krydr med salt og peber og lad det trække i 30 min. Steg kødet ca. 2 minutter på en meget varm pande således at kødet bliver sprødt og brunt. Sæt kødet i ovnen ved 65 grader i 1½t time sammen med rosmarin, timian og kanel
Kog savoykål i saltet vand i 2-3 minutter og køl ned i koldt vand. Hak de 4 blade fint og mariner med balsamico og lidt olivenolie. Gem de sidste 4 blade til anretning.
Rist valnødder i ovnen eller på en pande. Fjern kernehus fra pærerne, skær i tynde skiver og vend dem i citron saft.
Blend balsamico, vand og sennep med en blender. Tilsæt forsigtigt olivenolien under omrøring. Smag til med salt/peber.